Olay, 16 Nisan 2023 Pazar günü saat 16:13'te Afyonkarahisar'ın merkez ilçesi Vali Haluk İmga Caddesi'nde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı motosikletli polis timleri, devriye görevi sırasında üzerinde 3 kişinin olduğu kurye motosikletini şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak motosikletten inen şüphelilerden biri yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri kovalamaca sonrası şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

DOSYALARI KABARIK ÇIKTI

Şüphelilerin kimlik tespitinde, 4 suç kaydı olan O.B (23), 2 suç kaydı olan O.A (21) ve 11 suç kaydı bulunan M.E (25) olduğu belirlendi. Şüphelilerin üzerinde ve motosikletlerinde yapılan aramada ise 680 adet uyuşturucu hap (ecstasy), 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet bıçak ve mermiler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadelede kararlı bir tutum sergiliyor. Son bir yıl içinde il genelinde yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve uyuşturucu ticareti yapan şahıs yakalandı.

Örneğin, geçtiğimiz ay Afyonkarahisar merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonda 1 kilo 200 gram esrar, 1 kilo 100 gram metamfetamin, 1 kilo eroin, 1 kilo kokain, 4 bin adet uyuşturucu hap ve çok sayıda silah ele geçirilmişti.