Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde devam eden operasyonlarda yaralanan bir askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü ve şehit olan asker sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı.

12 Ocak 2024 tarihinde yaşanan olayda, teröristlerin bir üs bölgesine sızmaya çalışırken çıkan çatışmada yaralanan asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece harekât bölgesinde şehit olan asker sayısı dokuz oldu.

MSB'nin açıklamasında, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde devam eden operasyonlarımız sırasında, düşman unsurlarının üs bölgemize yönelik saldırı girişiminde bulundukları bir çatışmada kahramanca mücadele eden bir silah arkadaşımız ağır yaralandı. Sağlık ekiplerimizin tüm çabalarına rağmen ne yazık ki şehit oldu. Bu elim olayla birlikte harekât bölgemizde şehit olan kahraman askerlerimizin sayısı dokuza yükseldi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, bölgedeki operasyonların kararlılıkla sürdüğü vurgulanarak, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması için operasyonlarına devam etmektedir. Hain terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede şehit olan kahramanlarımızın kanı yerde kalmayacak" denildi.

Malatya'da Acı Kaza: 11 Yaşındaki Çocuk Direksiyon Başında, 2 Ölü 2 Yaralı Malatya'da Acı Kaza: 11 Yaşındaki Çocuk Direksiyon Başında, 2 Ölü 2 Yaralı

Bu acı haberin ardından, şehit olan askerlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilekleri iletildi. Milli Savunma Bakanlığı, şehitlerin anısının her zaman yaşatılacağını ve terörle mücadelenin azimle devam edeceğini belirtti.

Editör: Şahsüver ÇITIR