İnce, seçim öncesinde kendisine yapılan saldırılara da değindi. Sahte belgeler, eşiyle ilgili iddialar gibi iftira ve karalama kampanyalarının arttığını belirtti. Ayrıca bir gazetecinin kendisine yönelik 10 milyon dolar aldığına dair bir paylaşımda bulunduğunu söyleyerek, bunun doğru olmadığını ve dava açacağını bildirdi. İnce ayrıca, meydanların ve sokakların Memleket Partisi'nin işaretiyle dolacağını sözlerine ekledi.

Konuşmasında ayrıca, bazı siyasi parti liderleri ve adayları hakkında eleştirilerde bulundu. İktidar partisi AKP'den Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesini yüzsüzlük olarak nitelendirirken, İzmir'de birinci sıra adayı Yüksel Taşkın'ın "Kemalizm ırkçılıktır" şeklindeki sözlerini de eleştirdi. İnce, Türkiye'nin yeni söylemlere ihtiyacı olduğunu ve Memleket Partisi olarak üretimi artıracaklarını, tarımı destekleyeceklerini, eğitimin niteliğini yükselteceklerini, mültecileri geri göndereceklerini ve yargının bağımsızlık içinde hızlı, etkin, adil bir yapıya kavuşturacaklarını belirtti.

Programın sonunda ise milletvekili adayları Atilla Kayhan, Nihal Demir ve Furkan Kazmaz tanıtıldı, daha sonra İnce Atatürk Caddesi'nde esnafı gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.