İzmir’de Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Başladı İzmir’de Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Başladı

Personel alımı için başvuru yapacak adayların mezuniyet durumuna göre kadrolar belirlenmiştir. Lise için destek personeli, teknisyen ve diğer sağlık personelleri; ön lisans için sağlık teknikerleri, büro personeli, tekniker ve koruma güvenlik görevlileri; lisans mezunları için çocuk gelişimciler, büro personeli, sağlık fizikçileri, eczacılar, hemşireler, diyetisyenler, mühendisler ve veteriner hekimler alınacaktır.

Başvuru yapacak adaylar için aranan şartlar ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki şartları taşıyor olmalarıdır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alınabilmesi ve herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak da aranan temel şartlar arasındadır.

Erkek adayların askerliklerini yapmış ya da tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir. Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı için başvuru yapacak adayların 30 yaş, diğer kadrolar için ise 35 yaş sınırı bulunmaktadır. Adayların 2022 yılında yapılmış olan KPSS sınavından Lise için P94, ÖnLisans için KPSSP93 ve Lisans için ise p3 puan türünden en az olarak 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, personel alımı ile ilgili kadro detayları ve aranan şartları resmi gazetede yayımladı. Başvuru yapacak adayların belirlenen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru için mülakat ya da sınav yapılmayacağı bilgisi de verilmiştir. Adaylar, belirlenen şartları sağladıklarında, ilana uygun pozisyonlara başvuruda bulunabilirler.