Asayiş Gazetesi'ne yönelik sürekli saldırılar ve teknik engellemeler, gazetecilik görevimizi yerine getirme çabamızı baltalıyor.

Sizlere bu köşe yazısını kaleme almak zorunda kaldığım için üzgünüm, ancak son dört ayda yaşadıklarımızı paylaşmadan edemeyeceğim. Asayiş Gazetesi olarak, sadece kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getirmeye çalışırken, sürekli olarak saldırılara uğruyoruz. Bu saldırılar, gazetemizin ilerlemesine engel olmayı hedefliyor. Peki, amaç ne? Kimseye zarar vermediğimiz halde neden hedef alınıyoruz? Neden sürekli şikayet ediliyoruz?

Bir kamu görevlisi olarak, toplumun bilgilendirilmesi gereken konular üzerinde araştırmalar yapıyor, gece gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Ancak son zamanlarda, teknik saldırılarla karşı karşıya kalmak, tüm ekibimizin moralini bozuyor. Üstelik, bazı büyük yayın kuruluşlarının adını kullanarak yapılan şikayetlerle yıpratılmaya çalışılıyoruz.  Neden??? 

Soru şu: Bu mücadeledeki amaç ne? Gazetemizle uğraşmaktan sıkılmadınız mı? Tüm bu çabalarınız, ne yazık ki, hiçbir sonuç getirmeyecek. Hem teknik hem de yasal olarak gazetemiz üzerinde baskı kurmanızın mümkün olmadığını kabul etmenizin zamanı geldi.

Bu köşe yazısını okuyan herkese sesleniyorum; biz sadece gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir özel gündemimiz ya da başka birinin zararına çalışmamız söz konusu değil. Asayiş Gazetesi olarak, gerçekleri sunmak, doğru bilgiyi aktarmak dışında bir amacımız yok.

Bu saldırıların, şikayetlerin ve engellemelerin bir sonu bulması için, basın özgürlüğünü koruma adına toplumsal bir farkındalık ve destek şart. Gazetemize yönelik bu asılsız suçlamaları kınıyorum ve tüm okurlarımızı, gazetecilik faaliyetlerimizi objektif bir şekilde değerlendirmeye davet ediyorum.

Son olarak, bu tür saldırılar ve suçlamalar, bizim gazetecilik misyonumuzdan vazgeçmemize neden olmayacak. İşimizi yapmaya, toplumu aydınlatmaya devam edeceğiz. Unutmayın, her ne kadar zorlansak da, doğru bilginin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyeceğiz.