Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında Şanlıurfa’ya önemli bir ziyarette bulundu. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen bu proje, bölgeye yönelik önemli atılımları hedefliyor.

Özgür Özel'den Liderlik Mesajı: "İlk Cumhurbaşkanı Gibi Davranacağız!" Özgür Özel'den Liderlik Mesajı: "İlk Cumhurbaşkanı Gibi Davranacağız!"

Büyükelçi Meyer-Landrut, ziyaretin ilk saatlerinde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile bir araya geldi. Valilik ziyaretinin ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşme gerçekleştirdi. Landrut'un, Göçmen Sağlığı Merkezi ve PİKTES Okulu ziyaretleri, bölgedeki göçmen ve mülteci sorunlarına dair önemli verilerin ve deneyimlerin paylaşılacağı bir platform olacak.

Heyetin Şanlıurfa ziyaretinin ikinci gününde, "Yerel Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı" ve "Girişimcilik Ekosistem Kurumları Destek Hibesi" programlarının saha uygulamalarını incelemek için Karaköprü ilçesine gitmesi planlanıyor. Bu ziyaret, yerel kurumlar ve girişimcilerle karşılıklı işbirliği fırsatlarının artırılmasına zemin hazırlayacak.

Bu ziyaret, Şanlıurfa'nın bölgedeki sosyo-ekonomik kalkınma projelerine ne denli önem verdiğini bir kez daha gözler önüne sererken, AB'nin de bu projelere verdiği desteği teyit ediyor.