14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Demirtaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çatışmacı politikalarını eleştirerek, PKK'nın Türkiye'de silah bırakması için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunu mutlaka başaracaklarını belirtti. Demirtaş, TBMM aracılığıyla sorunların hukuk çerçevesinde çözülmesini ve toplumsal barışın sağlanmasını vurguladı. Siyasi sebeplerle tutuklandığını hatırlatan Demirtaş, Erdoğan'ın barış isteyenleri içeri attığını, tecrit uyguladığını, partileri kapattığını, belediyelere kayyım atadığını ve halkı korkutup oy toplamak için provokasyonlar yaptığını söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın açıklaması söyle oldu:

Biz Yeşil Sol Parti olarak, halkımıza söz veriyoruz: Çatışmalardan beslenen Erdoğan rejimi sonrasında, PKK'nın Türkiye'de tamamen silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız. TBMM aracılığıyla, usulünce ve hukuk çerçevesinde sorunlarımızı çözecek ve büyük toplumsal barışı sağlayacağız.

Ancak şunu da eklemek istiyoruz: Bu çalışmaları çoktan yapabilirdik ama Erdoğan, barışı isteyenleri içeri attı, tecrit uyguladı, partilerimizi kapattı, belediyelerimize kayyım atadı ve provokasyonlarla çatışmayı körükleyerek halkı "terör" söylemi üzerinden korkutup oy toplamaya çalıştı. Hala da bu taktiklerini sürdürüyor.

Sizlerden isteğimiz, sahtekarlara inanmamanızdır. Barış ve huzur mümkündür ve PKK eylemsizlik kararı alarak çözüme kapı aralamıştır. Ancak hala ısrarla provokasyonlar yapılmaktadır. Allah korusun, seçimi etkilemek için kan dökülmesine neden olabilecek bazı kişiler ortaya çıkabilir. Hep birlikte dikkatli olmalı ve oyuna gelmemeliyiz.

Unutmayın ki biz barış ve demokrasi istiyoruz. Eşitlik içinde ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Yeşil Sol Parti olarak en çok da bunun için çalışacağız. Halkı kışkırtarak oy toplamaya çalışan yalancılara değil, sahtekarlara değil, bize güvenin. Hep birlikte çalışarak mutlaka kazanacağız.