Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 1.500 yeni kamu işçisi alımı için başvuruları almaya başladı.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapabilmek için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını tamamlamış olmaları, askerlikle ilişkilerinin bulunmaması (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), ve devamlı olarak görev yapmalarına engel sağlık problemleri olmaması gerekmektedir.

Tarım Orman 2-1

Başvuru Nitelikleri ve Ünvanları

  • İnşaat Ustası, Elektrikçi, Bulaşıkçı, Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi, Bahçıvan, Otobüs Kaptanı, Sınırlı Kaptan, Traktör Şoförü, Kaynakçı, Kasap, Usta Öğretici (farklı alanlarda), Aşçı Yardımcısı, Kır Bekçisi, Kaloriferci, Çiftçi (Tarla Ürünleri ve Seracı), Hayvan Bakıcısı gibi çeşitli ünvanlarda işçi alımı yapılacaktır. Her bir ünvan için belirlenmiş özel nitelikler bulunmaktadır.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Tarım Orman 3-1Başvurular sadece online olarak kabul edilmekte olup, adaylar İŞKUR e-şube üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru süreci 13 Şubat ile 19 Şubat 2024 tarihleri arasında devam edecektir. Adaylar, İŞKUR e-şube üzerinde "açık iş ilanları" sayfasında "işyeri türüne" KAMU yazarak ilanlara ulaşabileceklerdir. İlanlar iller bazında listelenecektir.

Başvuruda bulunacak adayların ilgili ünvanlar için belirlenmiş olan nitelikleri dikkatlice incelemeleri ve gerekli belgeleri hazırlamaları önemlidir.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu alımla birlikte, tarım sektöründe istihdamı artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediği göz önünde bulundurulmalıdır. Adaylar, başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamaları durumunda, iş imkanlarına kavuşma fırsatını elde edeceklerdir.

KPSS Gözetmen ve Salon Başkanı Ücretleri Duyuruldu! KPSS Gözetmen ve Salon Başkanı Ücretleri Duyuruldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu kamu işçi alımı, istihdamın artırılması ve sektöre nitelikli iş gücü kazandırılması açısından önemli bir adımdır. Adaylar, başvuru süresi içerisinde gerekli şartları sağlayarak iş imkanlarına ulaşabileceklerdir. Bu alımla birlikte, tarım sektörüne olan ilgi ve istihdamın artması beklenmektedir.

Editör: Haber Merkezi