Tekirdağ'da, İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla büyük miktarda kaçak tütün ve makaron ele geçirildi. Operasyon sırasında bir sigara imalathanesinin de faaliyeti durduruldu.

İstanbul'da Suya Zam Geldi! İstanbul'da Suya Zam Geldi!

Kaçakçılığa Karşı Sıkı Denetimler

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, tütün ve tütün mamülleri kaçakçılığının önlenmesine yönelik sürdürülen denetimler neticesinde büyük bir başarıya imza atıldı. Şarköy ilçesinde, şüphe üzerine belirlenen iki ev ve bir iş yerinde gerçekleştirilen baskınlarda, kaçakçıların kullandığı geniş bir ürün yelpazesi ele geçirildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonda; 150 kilogram açık kıyılmış tütün, 7 bin 400 adet dolu makaron, 50 bin adet bandrolsüz boş makaron, 2 bin 600 adet bandrollü boş makaronun yanı sıra, bu ürünlerin imalatında kullanılan 1 elektrikli sigara dolum makinesi ve 1 adet 3'lü kompresör de ele geçirildi.

Deşifre Olan İmalathane ve Yasal İşlem

Baskında, bu ürünlerin üretildiği bir sigara imalathanesi de ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili olarak şüpheli bir kişi gözaltına alındı. Bu şahsa, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı.