Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Dalik bölgesi, dün sabah saatlerinde endişe verici bir haberle gündeme geldi. 42 yaşındaki Ergün Yıldız, sabah erken saatlerde hayvanlarını otlatmak üzere araziye çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Yıldız'ın kaybolması üzerine ailesi tarafından yapılan 112 acil çağrısıyla arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Tunceli'de Munzur Vadisi'nin Doğa Harikaları! Munzur Vadisi Doğal Mı? Tunceli'de Munzur Vadisi'nin Doğa Harikaları! Munzur Vadisi Doğal Mı?

Tunceli Jandarması başta olmak üzere, AFAD ve gönüllü kurtarma ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen gece boyunca arama çalışmalarını sürdürdü. Ormanlık ve engebeli alanda yapılan titiz aramalar sonucunda, Yıldız'ın cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Cansız bedeni bulunan Yıldız, sedye yardımıyla bölgeden çıkarılarak Nazımiye Toplum Sağlığı Merkezi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemeler ve bulgular, Ergün Yıldız'ın bir bozayı saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini gösteriyor. Evli ve bir çocuk babası olan Yıldız'ın ani kaybı, ailesi ve yakın çevresinde büyük üzüntü yarattı. Bu tür vahşi hayvan saldırıları, bölgede nadiren de olsa yaşanabilmekte olup, yerel yetkililer ve doğa koruma uzmanları, bölgedeki hayvan popülasyonu ve insan etkileşimleri üzerine çeşitli önlemler alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Editör: Şahsüver ÇITIR