Arama sonuçsuz kalınca, açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na hitaben "Genel başkanım cebinizi aradım ama cevap vermedi. Sizden habersiz Tunceli'ye geldim" dedi. Bu beklenmedik telefon görüşmesi, ikilinin arasındaki ilişkiler üzerinde spekülasyonlara neden oldu.

İmamoğlu'nun Tunceli ziyaretindeki telefon görüşmesi, aralarındaki açıklanmamış bir anlaşmazlığın işareti olarak yorumlandı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile telefonda konuşurken "Genel başkanım cebinizi aradım ama ulaşamadım" ifadesini kullandı. Bu sözler, aralarında bir kopukluğun olduğunu ve İmamoğlu'nun Tunceli'ye Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dışında geldiğini ortaya koydu. Kameralar önünde gerçekleşen bu telefon görüşmesi, siyasi çevrelerde tartışma konusu haline geldi.

İmamoğlu, telefon görüşmesini sonlandırdıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten İmamoğlu, "Sokağın başında genel başkanımı aradım, 'Vallahi sizden habersiz Tunceli'ye geldim, bilginiz olsun' dedim" şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, İmamoğlu'nun Tunceli ziyaretinin arka planında belirsizlikler olduğunu ve Kılıçdaroğlu ile aralarında bazı konuların netleşmediğini gösterdi.

Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği! Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği!

Tunceli'ye yapılan ziyarette İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol eşlik etti. İmamoğlu, Tunceli'deki Alevi inanç merkezlerini ziyaret ettikten sonra kent merkezine geçti. Esnaf ziyaretleri sırasında Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi, beklenmedik bir şekilde kameralar önünde gerçekleşti. İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na ulaşamaması ve habersiz olarak Tunceli'ye gelmesi, siyasi çevrelerde merak konusu oldu.

İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında Tunceli Meydanı'nda konuşma yaptı. İmamoğlu, "Vallahi sizden habersiz Tunceli'ye geldim. Bilginiz olsun" şeklindeki ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na selamlarını iletti. Bu konuşma, ikilinin arasındaki ilişkilerin ne derece sağlam olduğu konusunda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. İmamoğlu'nun Tunceli ziyareti ve telefon görüşmesi, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı ve ilerleyen günlerde daha fazla tartışmalara yol açabileceği öngörülüyor.