Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Stockholm’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ve Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis korumasında gerçekleşen provokasyon eylemine sert tepki gösterdi. Bakan Tunç, bu tür eylemlerin toplantı ve gösteri yürüyüşü kapsamında sayılamayacağını ve İsveç’in gerekli önleyici tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Tunç, İsveç’in NATO üyeliği konusunun TBMM’de değerlendirileceğini, bu bağlamda İsveç makamlarının duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Bakan Tunç, "İsveç’te ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde bu tür eylemler maalesef sistematik hale geldi. Resmi bir binanın önünde, başka bir devletin devlet başkanına hakaret edilirken, hukuk devletinde bu hakaretlere müsamaha gösterilmemesi gerekir. Maalesef bunun önlenmediğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici'den Çarpıcı Çıkış: "Asgari Ücret Artışı Şart!" Mustafa Destici'den Çarpıcı Çıkış: "Asgari Ücret Artışı Şart!"

Tunç, İsveç’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara karşı önleyici tedbirler alması gerektiğinin altını çizerek, "Bu da bizi, ülke ve millet olarak rahatsız ediyor. İsveç’in NATO’ya üyelik konusu TBMM’ye geldiğinde bunlar değerlendirilecektir." dedi.

Karabük’teki yatırımlara ve projelere de değinen Bakan Tunç, Karabük'ün Türkiye ekonomisine demir çelik sektöründe önemli katkılar sağladığını ve kalkınma hamlesinden pay almaya devam ettiğini aktardı. Tunç, "Karabük Üniversitesi 50 bine yaklaşan öğrencisiyle Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi." şeklinde konuştu.

Karabük'te gerçekleştirilecek Adalet Sarayı projesi hakkında da bilgi veren Tunç, "Karabük’e yeni bir adliye binası kazandıracağız. Adalet sarayının içerisinde Karabüklü vatandaşlarımız haklarına en adil şekilde kavuşacaklar." ifadelerini kullandı. Bakan, Karabük'te devam eden birçok yatırım projesinin olduğunu, bu projelerin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.