İstanbul'un ihtişamından Ankara ve İzmir gibi şehirlerin cazibesine kadar AVM'ler sadece alışveriş yapılacak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel merkezler olmuştur. Ziyaretçiler bu AVM'lerde alışveriş yaparken aynı zamanda çeşitli restoranlarda yemek yiyebilir ve sinema ve eğlence parkları gibi seçeneklerin keyfini çıkarabilir. Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerini yazımızın devamında sizler için listeledik.

Mall of İstanbul

Mall of İstanbul veya MOI, Mahmutbey'de bulunan İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Alışveriş merkezinin içinde en büyük ve önde gelen markaların bazıları da dahil olmak üzere 350'den fazla mağaza bulunmaktadır. Restoranlar, oyun alanları, eğlence parkları ve daha fazlasının bulunduğu en büyük kapalı tema parklarından biri olan MOI Park'ta gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir veya eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

Türkiye'de Bulunan Devasa Alışveriş Merkezleri

İstinye Park

İstinye Park, İstanbul'un İstinye semtinde yer alan ve 3 ayrı bölüme ayrılmış lüks bir alışveriş kompleksidir. Birinci bölümde kapalı ve açık alanların yanı sıra yemyeşil bahçelerin karışımından oluşan 280 mağaza bulunuyor. Eğlence merkezi The Grand Rotunda, hareketli bir sahne ve su heykellerinin bulunduğu alanıyla ikinci bölümde bulunuyor. Üçüncü bölüm olan Türk Yemekleri Çarşısı, çok sayıda kaliteli restoran ve fast food yeme mekanından oluşmaktadır.

İstanbul Cevahir AVM

Cevahir (Şişli Kültür ve Ticaret Merkezi), İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan modern bir alışveriş merkezidir. Daha çok İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi ismiyle popüler olan bu alışveriş merkezi, 672.000 m² alana yayılan dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Bu alışveriş merkezi, perakende satışlara ayrılmış altı katta 343'ün üzerinde mağazaya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca alışveriş merkezinde 2500 araca kadar kapasiteli otopark bulunuyor.

Tutkunlarına Müjde: Yeni 2025 BMW i4 Geliyor! Tutkunlarına Müjde: Yeni 2025 BMW i4 Geliyor!

Terra City

Lara Plajı ile Eski Kent arasında yer alan Terra City, 180'den fazla mağazadan oluşan Antalya'nın tanınmış bir alışveriş merkezidir. Giyim, aksesuar, ayakkabı, oyuncak, kitap, ev dekorasyonu, spor ürünleri, güzellik ve cilt bakım ürünleri gibi çok sayıda yerli ve yabancı markanın satış yaptığı AVM'de Armani Exchange, Bargello, Decathlon, L'Occitane, Miniso gibi mağazaları markaları da bulabilirsiniz.

MarkAntalya

MarkAntalya alışveriş merkezi şehrin kalbinde yer alır ve çok renkli cephesiyle ünlüdür. Giyim, ayakkabı, çanta, elektronik, ev eşyaları, makyaj, kırtasiye ve oyuncak gibi ürünlerin satıldığı 155'in üzerinde yerel ve uluslararası marka ve butiğe ev sahipliği yapıyor. Aker, Bombay Fit Shop, DeFacto, H&M, MAC, Panço ve Samsung gibi markaları da bünyesinde barındıran MarkAntalya, ayrıca restoranların ve fast food mekanlarının yanında dev bir sinema salonuna da sahip.

Editör: Şahsüver ÇITIR