25 Temmuz 2024 Bu Hisseler Çok Kazandırıyor! 25 Temmuz 2024 Bu Hisseler Çok Kazandırıyor!

Türkiye’de çok satan elektrikli otomobillerle ilgili sosyal medyadan edindiğimiz bilgilere dayanarak, kullanıcıların elektrikli otomobillerde markadan önce özelliklere önem verdiğini söyleyebiliriz. Bunun yanında elektrikli SUV markalarının ülkemizde daha çok ilgi çektiğini, geniş ve ferah araçların daha fazla satıldığını sosyal medya bilgilerinden anlayabiliyoruz. Seçilen modellerden yola çıkarak elektrikli araç alan kullanıcıların, fiyat konusunda çok seçici olmayan daha geliri yüksek kimseler olduğu sonucunu da çıkarılabiliriz.

İşte Alıcılar Tarafından Seçilen Modeller

Sosyal medya verilerinden, ülkemizde üst sırada ki modellerden bir tanesinin yerli üretim TOGG olduğunu görüyoruz. Her ne kadar bu model yokuş çıkmakta zorlanmak gibi bazı kusurları olduğu yönünde eleştiriler alsa da ülkemiz kullanıcıları tarafından yerli ve milli duygularla tercih edildiğini düşünebiliriz.

TOGG’u SsangYong markasının Torres modelinin takip ettiğini görüyoruz. Ülkemizde 2,4 milyondan başlayan fiyatlarla satışa sunulan araç öz güvenli ve dinamik bir dış dizayna sahip. Bunun yanında araç gelişmiş güvenlik önlemleri ve konfor unsurlarıyla hem yolcusunu hem de kullanıcısını mutlu edecek bir model.

Japon markasından sonra üçüncü sırada daha bilindik bir marka olan BMW’nin X1 modelini görüyoruz. Başlangıç paketleri 3 milyondan başlayan bu model, gösterişli bir SUV isteyen araç severleri oldukça memnun edecektir. LED farları ve ön kısımda ki böbrek ızgara tasarımıyla araç oldukça etkileyici duruyor. Geniş bagaj hacmi ve ön konsolda ki kavisli ekranıyla da araç diğer hibrit modellerin arasından sıyrılmayı başarıyor.

Dördüncü sırada yine bilindik bir marka yer alıyor. Mercedes EQB, markanın tamamen elektrikli olarak ürettiği oldukça yeni modellerden birisi. 2,5 milyondan başlayan fiyatıyla aracın oldukça alınası olduğunu söyleyebiliriz. Önden bakıldığında klasik Mercedes çizgilerini koruduğu görülen araç. Donanım özellikleriyle de Mercedes konforunu yaşatıyor.

Hyundai markasının İONİQ 5 modeliyse son sıradan listeye girmeyi başarıyor. Diğer araçlardan fiyatı biraz daha düşük olan model, 1,8 milyon liradan başlayan fiyatlara satılıyor. Standart bir elektrikli SUV diyebileceğimiz modelde harici güç çıkışı bulunması dışında etkileyici bir özellik bulunmuyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR