Naci Görür: "Depremler Durursa, Hayat Durur" Naci Görür: "Depremler Durursa, Hayat Durur"

Güneşli, kumlu tatil destinasyonları denildiğinde akla ilk gelenlerden biri Türkiye'dir. Dünyanın en iyi dalış alanlarından bazılarına sahip olan ülkemiz yabancı ve yerli dalgıçlar için denizde zengin hazinelerin keşfedildiği bir durak. Tarihi kalıntılar, gemi enkazları ve canlı su altı faunası için pek çok kişi yılın herhangi bir zamanında dalış yapmak için Türkiye'nin dört bir yanına akın ediyor. Peki dalış severler için en iyi noktalar nereler mi? Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Büyük Resif, Bodrum

Bodrum resiflerinde su altı mağaraları, batık gemiler ve uçak kalıntıları bulabilirsiniz. Bodrum yarımadasını çevreleyen güzel deniz, binlerce farklı su altı türüne ev sahipliği yapıyor. Bodrum'un Büyük Resifi Türkiye'nin en iyi dalış noktalarından biri olduğundan dalış listenizde mutlaka yer almalıdır.

Türkiye'nin En İyi Dalış Noktaları 2

Kabarcık Mağarası, Bodrum

Bodrum, güzel berrak deniz suları ve Türkiye'de dalış turizmi noktası olarak ünlüdür. Bu nedenle çok sayıda deneyimli eğitmen, konforlu tekneler ve çeşitli dalış alanları bulunmaktadır. Kabarcık Mağarası Bodrum'un en iyi dalış noktalarından biridir.

Orak Adası, Bodrum

Bir dalış cenneti olan Orak Adası, 100 metrelik devasa bir sur ve su altı mağaralarına sahiptir. Orak Adası'nın dalış yapan ziyaretçilerine sunduğu çok şey var, özellikle de muhteşem su altı topoğrafyası.

Orak Adası, Bodrum

Kanyon, Kaş

Dünyanın en iyi dalış noktalarından birine ev sahipliği yapan Kaş'ta deniz canlıları ve antik kalıntılar arasında dalış yapmak eşsiz bir deneyim. Kanyon, su altı fotoğrafçıları için ideal bir dalış noktası olan Dimitri Batığı'nın bulunduğu Kaş'ın birçok tarihi noktasından biridir. Büyüleyici Kaş ilçesi, sadece manzaralı köyleri ve turkuaz rengi sularıyla değil, aynı zamanda dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olma prestijiyle de ünlü. İki ada arasında uzanan Kanyon, dar bir boğazdan geçmekte olup, burada 20 metreden başlayıp 30 metreye kadar uzanan iki dik duvarın arasında tünel şeklinde bir mağara bulunmaktadır. Mağaranın içinde deniz süngeri, ıstakoz, anemon, yengeç ve diğer kabuklu canlılar gibi pek çok şey bulabilirsiniz.

Akvaryum Koyu, Fethiye

Akvaryum Koyu, Fethiye

Türkiye'nin en iyi dalış alanlarından biri olan Akvaryum Koyu, son yıllarda koruma altına alınmıştır. Hem daha az deneyimli hem de daha ileri seviyedeki dalgıçlar için uygun bir dalış alanı olan Akvaryum Körfezi gece dalışı için harika bir mekandır. Duvar dalışından tüplü dalışa kadar deneyimli ve başlangıç ​​seviyesindeki dalgıçlar için Akvaryum Körfezi'nde herkes için bir şeyler var.

Editör: Şahsüver ÇITIR