Yükseköğretim ürünlerine teknolojik cihaz ve internet desteğinin sürdürülmesiyle ilgili bu karar şu ana ana hatlarıyla özetlenebilir.

Kimlere Destek Sağlanacak?

Satın alma tarihi itibariyle 26 gün boyunca almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğrenimini desteklemekten yararlanabilecektir. Açık öğretim destek kapsamı dışındadır. Bir öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik destek cihazı ve bir yıllık internet desteği alabilecektir.

Teknolojik Cihaz Desteği

Teknolojik cihaz desteği için nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk Lirasını aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarında çalışmaktadır. İkinci el cihaz satın almaları destek kapsamının dışında tutulmuştur. Öğrencisinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacaktır.

İnternet Desteği

Sağlanacak internet desteği bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık ve 10'dan fazla, yıllık 120 gigabayt olarak belirtiliyor. İnternet ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla desteklenmektedir. Bu karar yükseköğretimdeki teknolojik cihazlar ve internet erişimi konusunda uzmandır. Yükseköğretimde sağlanacak internet ve teknolojik cihaz desteği hakkında alınan kararın bazı önemli ayrıntıları şu şekildedir. Üniversite Öğrencisi için bir hatla sınırlı olarak 12 ay boyunca ücretsiz aylık ve 10 gigabayttan fazla internet desteği belirtilir. Yıllık toplamda 120 gigabayt mevcuttur. İnternet desteği ilgili kişinin adına kayıtlı bir hatla kullanılacaktır.

Niklas Süle İnstagram Hesabı Nedir? Niklas Süle İnstagram Hesabı Nedir?

Teknolojik Cihaz Desteği

Kullanıcılara teknolojik cihaz desteği, nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk Lirasını aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenmiş faturayla yapılan satın alma alımlarında bir araya getirilmektedir.  İkinci el cihazların desteğinin kapsamı dışındadır. Edinilen mobil telefon cihazları destekten yararlanma miktarlarından en az 2 yıl süreyle sadece destekten yararlanılarak kullanılacaktır.

İhlal Durumu

Kararda belirtilen koşulların ihlali veya desteklerin usulsüz kullanılması durumunda, yararlanılan desteklerin bölünmesi 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun “un 51'inci bölümünde kaydedilen gecikme zammı oranında hesaplanan faiz ile birlikte geri alınabilir. Karar kapsamında verilen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine özel olarak tahsis edilen ödemeden karşılanacaktır.

Uygulama Esasları

Usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu'nun uygulamaya konulması Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecektir.