Sırrı Sakık, AKP ve MHP'ye yönelik sert eleştiriler yaparken, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yayınladığı video ile Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısına da değindi.

Telefon Alamayanlara Müjde! 9 Mayıs A101 Aktüel Kataloğunda Teknoloji Şöleni Telefon Alamayanlara Müjde! 9 Mayıs A101 Aktüel Kataloğunda Teknoloji Şöleni

AĞRI BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE YAŞANANLAR

Sırrı Sakık, Ağrı Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak polis ve askerlere ağır ithamlar yöneltti. "Şu şehre Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce polis getirdiler, bu şehri kanatmaya çalıştılar" sözleriyle başlayan konuşmasında, şehir valisinin kendisine gelip "Bu şehri belalardan sen koruyabilirsin" dediğini aktardı. Diyadin'de yaşanan olayları anlatan Sakık, "Özel timler fırında çalışan 2 çocuğu basıp onları paramparça ediyor. Cesetleri tanınmıyordu. Dediler ki bunlar çatışmada öldüler. Yanına silahlar koydular" şeklinde konuştu.

7 İLÇE VE İL BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ

Yeşil Sol Parti'nin Ağrı'daki hedeflerine de değinen Sakık, önümüzdeki dönemde 4 milletvekiliyle geldiklerini ve burada 7 ilçe ve il belediyesini alacaklarını ifade etti. "Biz genel af istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandıran Sakık, Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra Gülten, Ayla ve Figen gibi tutuklu isimlerin özgürlüklerine kavuşacağına inandığını söyledi.

AKP VE MHP'E SERT ELEŞTİRİLER

Sırrı Sakık, konuşmasında AKP ve MHP'ye de sert eleştiriler yönelterek, "Kürt halkına yapılanları unutmayacağız" dedi. "Bu ülkede mazlumların savunucusu olmak için mücadele edeceğiz" sözleriyle de Yeşil Sol Parti'nin prensiplerine vurgu yaptı.