Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde gerçekleşen Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Koca Sokak Ortasında Eski Eşini Ağır Yaraladı Eski Koca Sokak Ortasında Eski Eşini Ağır Yaraladı

Yılmaz, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik performansını değerlendirirken, cari işlemler açığında azalma eğilimi ve ülkede artan sermaye girişine dikkat çekti. Ayrıca, Orta Vadeli Program'da belirlenen yüzde 4.4'lük büyüme hedefine rahatlıkla ulaşabileceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Türkiye'nin ihracatındaki artışı vurgulayarak, 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatın 2022'de 254 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Ayrıca, 2023 yılında da 256 milyar dolara ulaşılması hedeflendiğini dile getirdi.

Ticaret Hacmi ve Yatırımlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesine çıkarılmasının hedeflendiğini hatırlatan Yılmaz, bu hedefin 2022'de aşıldığını ve 2023 itibarıyla yüzde 42 bir artış sağlandığını aktardı. Ayrıca, Kırgızistan'daki Türk yatırımlarının 2 milyar dolara yaklaştığını belirtti ve iki ülke arasındaki iş birliğinin kalkınma ve istihdam açısından önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın ekonomik değerlendirmeleri ve iki ülke arasındaki iş birliği hakkındaki açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik gücü ve dış ilişkilerindeki dinamizmi açısından önem taşıyor.