Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı! Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı!

İllinois eyaletinde, 6 yaşındaki Filistin asıllı Müslüman çocuk Wadea Al-Fayoume ve annesi Hanaan Shahin, evlerinde 71 yaşındaki Joseph M. Czuba tarafından bıçaklanarak saldırıya uğradı. Çocuk 26 bıçak darbesiyle ağır yaralanırken, annesi de ciddi şekilde yaralandı.

Mahkemede Suçsuz Olduğunu İddia Etti

Olayın ardından gözaltına alınan zanlı Czuba, çıkarıldığı mahkemede suçsuz olduğunu iddia etti. Mahkeme salonunda hapishane üniforması içinde görülen zanlının avukatı George Lenard, müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Duruşmada, Wadea'nın babası ve bazı akrabaları da hazır bulundu. Yargıç David Carlson, zanlının 8 Ocak'ta yapılacak olan duruşmaya kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Olay, Amerika'da Büyük Bir Tepkiyle Karşılandı

Adalet Bakanı Merrick B. Garland, federal nefret suçları soruşturması başlatıldığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden da yazılı bir açıklama yaparak olay karşısında büyük şok yaşadığını ifade etti. Biden, bu tür korkunç nefretin Amerika'da yeri yok. Temel değerlerimize karşı çıkıyor şeklinde konuştu.

Müslüman Olması Saldırının Motivasyonu Açısından Etken Gösteriliyor

Saldırının motivasyonu olarak çocuğun ve annesinin Müslüman kimliği ile İsrail-Filistin çatışması gösterildi. Bu vahşi saldırı, ülkede dini ve etnik hoşgörüye vurgu yapan seslerin yükselmesine neden oldu. Toplum, bu tür nefret suçlarının son bulması ve adaletin yerini bulması için bir araya gelme çağrısı yapıyor. Amerika'da yaşayan Filistin kökenli insanlar ve Müslüman topluluklar, güvenliklerinin sağlanması ve nefret suçlarına karşı daha etkin önlemlerin alınması konusunda taleplerini dile getiriyor. Bu korkunç olay, ülkede ırk, din ve kültür farklılıklarına saygının önemini bir kez daha gündeme getirdi.