Diyarbakır Bismil de arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile bir birlerine girdiler. Çıkan kavga sonrasında iki aile birbirleriyle uzun namlulu silahlarla birlikte çatışmaya başladı. Savaşı andıran görüntüler 9 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Olay ilk yaşandığında 7 ölü ve 4 ağır yaraları bulunuyordu. Lakin hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 3'kişi hayatını kaybederek sayıyı 10'a çıkardı. 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı olan Serçeler Köyü sarı Hüseyin mezrasında sabah saatlerinde akraba olan Taş ve Alyamaç aileleri kendi aralarında arazi konusunda bir anlaşmazlık yaşadılar. Yaşanan bu anlaşmazlığın büyümesi ile birlikte olay da büyümeye başladı. 200 dönümlük arazi olduğu anlaşılan bölge için iki aile daha önce de bir birleriyle gerilim yaşıyorlardı. Gerilim kendisini bir daha gösterdiğinde uzun namlulu kalaşnikof, pompalı ve yarı otomatik tüfeklerle çatıştıkları bir savaşa döndü. 

UZUN NAMLULU KALAŞNİKOF, POMPALI VE YARI OTOMATİK TÜFEKLERLE SAVAŞTILAR!

UZUN NAMLULU KALAŞNİKOF, POMPALI VE YARI OTOMATİK TÜFEKLERLE SAVAŞTILAR!

Arazi kavgası olarak başlayan meselede iki tarafta çıtayı yükseltmeye devam edince durum uzun namlulu silahlarla savaşı andıran bir olaya döndü. Çıkan çatışma sonucunda Köylülerin olduğu bir traktöründe çatışma ortasında kaldığı için yaylım ateşi sonrasında çok hasar aldı. Çıkan çatışmalar da 6'kişi olay yerinde ölürken, ağır yaralananlarında ölmesiyle birlikte ölü sayısı şuanda toplam 10'a çıktı. 

Ağır yaralılar en yakın yer olan Bismil Devlet Hastanesine, sonrasında da, Diyarbakır'a sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleler yapılmaya çalışsa da, aldıkları ağır yaralar nedeniyle kurtulamadılar. Şuanda ciddiyetini koruyan yoğun bakımda hala ağır yararlıların olduğu biliniyor. 

OLAYIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı bölgeye çok sayıda komando timi sevk ederken, olayın failleri bölgeden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Durumun üzerine helikopter ve drone yardımıyla aranmaya başladılar. Jandarma tekrar böyle bir durumun yaşanmaması adına şuanda köyü abluka altına almış durumda. 

Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024 Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024
OLAYIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savıcı durumla ilgili çatışma bölgesindeki delillerin büyük titizlikle toplanmasını emretti. Çatışma alanında kalan cesetler de olay yeri incelemenin ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI;

  • Bismil ilçemizin Serçeler Mahallesi'nde iki aile arasında, geçmişte yaşanan arazi anlaşmazlığına dayalı husumet nedeniyle bu sabah silahlı kavga meydana gelmiştir. Olayda, O.T., S.T., H.T., M.C.T. ile M.E.A., S.A., M.A., Y.A., Ö.A. adlı vatandaşlarımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan M.A. ve A.A. adlı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir.
  • Olaya karıştığı değerlendirilen bir araç ve içindekilerin yakalanması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır.