Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen açılış töreninde, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi. Millet İttifakı'nın CHP listelerinden seçimlere girerek Meclis'e 39 vekil göndermesine değinen Erdoğan, "28 Mayıs seçimleri en önemli seçimlerden biridir.

"CHP'DEN 39 VEKİL KOPARDILAR"

Erdoğan, CHP'nin seçmeninden aldığı oylara göndermede bulunarak, "28 Mayıs'tan bu yana muhalefet ve masanın haline baktıkça bunu daha iyi anlıyoruz. Siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atıp CHP'den 39 vekil kopardılar. CHP seçmeninin gittiğinde oylara da bunlar kondular. " dedi.

CHP SEÇMENİNİN VERDİĞİ OYLARA KONDULAR

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere yönelikde bulunarak "Seni beraberinde getirdiğin bütün seçimleri kaybettin hala utanmadan burada görünüyorlar. Bak Yunanistan'da Çipras seçimini kaybetti, bıraktı. . Partinin dolaştırılmasına aracılık eden hesap uzmanına ne oluyor?Birkaç hafta önce 39 vekili altın tepsiyle sunan zatın yaşadıklarından ders çıkarmaktan 16'lı masa bulmaktan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

MUHALEFET PARTİLERİ CHP LİSTELERİNDEN 39 VEKİL GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanlığı Erdoğan, 14 Mayıs'ta genel seçimlerde CHP'nin Meclisi'ne 169 milletvekili özelliklerine dikkat edilmesi, "DEVA Partisi 14, Saadet Partisi 10, Gelecek Partisi 10, Demokrat Parti 3 milletvekilini CHP listelerinden TBMM'ye yol almayı başaramadı." kullanım kullandı.

Zübeyde Hanım Mezarında Özel Anma: CHP Liderinden Tarihi Vurgu! Zübeyde Hanım Mezarında Özel Anma: CHP Liderinden Tarihi Vurgu!

KOALİSYON DÖNEMİNDEKİ BAŞARISIZLIKLAR

Erdoğan, 7'li ikametindeki siyasi partilerin tutumlarına ilişkin eleştirilerinde de bulunarak, "Kavganın ardı arkası kesilmiyor. açık yüreklilikle seçmenine hesap sonuçlarını.Açıkça kaybettiler ama hezimetlerini başarı gibi pazarlamadan vazgeçmediler.Toplam oyları yüzde 1'i elden tabela partilerinin sevincini anlıyoruz.Siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atıp CHP'den 39 vekil kopardılar." dedi.