Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Zooloji Müzesi'nde muhafaza edilen tür, Zoology in the Middle East dergisinde yayınlanan materyallerle tanıtıldı. Böğülerin zehirsiz ve zararsız tür olduğunu belirten Erdek, gylippus cinsine ait türlerin, mikrohabitatları tercih eden ve birçoğu yüksek dağ endemiği olan türler olduğunu söyledi.

Görülmemiş İkinci El Araç Fırsatları! Fiyatlar Çakıldı! Görülmemiş İkinci El Araç Fırsatları! Fiyatlar Çakıldı!

KEŞFEDİLMEMİŞ TÜRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN KENT: HAKKARİ

Erdek, gylippus türlerinin geniş yayılım göstermeyen türler olduğuna dikkat çekti ve kentin, dağlık ve izole alanlara sahip olmasından dolayı çok sayıda farklı ve keşfedilmemiş türe ev sahipliği yaptığını bildirdi. Hakkari'nin doğal zenginliği ve endemik türleriyle ülkemizin biyolojik çeşitliliği açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtiliyor.

DAHA ÇOK AKŞAM SAATLERİNDE GÖRÜLÜYOR

Halk arasında "sarıkız" olarak bilinen böğüler, örümcekgiller arasında farklı bir ırka sahiptir ve daha çok akşam saatlerinde görülürler. Yeni keşfedilen Gylippus Merganus türü de bölgedeki diğer gylippus türleri gibi mikrohabitatları tercih eden ve yüksek dağ endemiği olan bir türdür. Bu keşif, doğal çeşitliliğimizin zenginliğine dair farkındalığı artırmak adına önemlidir.