Benzer teklifte bulunduğu N.K. isimli kadının savcılığa suç duyurusu sonrası gözaltına alındı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Erkan T. hakkında eşi H.T.'ye eylemleri nedeniyle "eşe karşı eziyet çektirme" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "müstehcenlik" suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak mahkeme, "eşe karşı eziyet" suçundan açılan kamu davası suçundan delil yetersizliğinden beraatine hükmetti. "Müstehcenlik" suçundan ise "iyi hal" indirimi de uygulayarak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erkan T. söz konusu videolarda zorlama olmadığını, eşinin rızası ile olduğunu ve bir kez de N.K. isimli kadın ile rızası dahilinde bir video çektiğini iddia etti. Eşi H.T. ise kendisinin de fantezi yapmak amacıyla bir kez falakaya yatırıldığını ve çekilen videonun yayınlanıp para kazanma amaçlarının olmadığını söyledi. Şikayetçi olmadığını da belirtti.

Bu olay, maddi durumu kötü olan kadınların istismar edildiği ve bunun karşılığında para verildiği vahim bir suç olarak değerlendirilebilir. Erkan T.'nin yaptığı eylemin "müstehcenlik" suçu kapsamında değerlendirilmesi ve buna yönelik hapis cezasına çarptırılması, cinsiyetçi şiddetin cezalandırılması açısından önemli bir adım olarak görülebilir. Ancak suçun kamusal alanda ortaya çıkması ve kayıtlarının internette paylaşılması gibi durumlar, toplumda geniş yankı uyandırmış olabilir ve benzer suçların işlenmesine yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya koymaktadır.