Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi, doğal yaşam ve ekosistemle ilgili üzücü bir habere ev sahipliği yaptı. Koruma altında olan ve 'Orman'ın hayalet kedisi' olarak da anılan Karakulak, Nebiler Köyü Çıtlıkdağı mevkiinde ölü olarak bulundu.

Marmaris'ten Kavaklıdere'ye: Karakulak'ın Hüzünlü Sonu

Daha çok Marmaris Bördübet mevkiindeki Yaban Hayatı Koruma alanında yaşamını sürdüren Karakulak, 2021 ve 2022 yılında meydana gelen orman yangınları sebebiyle yaşam alanlarının daralmasının ardından bu kez Kavaklıdere'de ölü olarak karşımıza çıktı. Bu tür, nadir görülmesi ve nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle bilim insanları ve doğa koruma uzmanları için büyük önem taşıyor.

Kuşadası'nda Köpek Sevme Kavgası Tatilciler Arbedeye Karıştı Kuşadası'nda Köpek Sevme Kavgası Tatilciler Arbedeye Karıştı

Bölgede Araştırmalar Devam Ediyor

Ölü bulunan Karakulak'ı, Savaş Korkmaz isimli bir vatandaşın bulduğu bilgisi alındı. Ancak hayvanın ne sebeple öldüğü konusunda henüz net bir bilgi mevcut değil.

'Ormanın Sırrı Karakulak' bölgesel danışmanlığı görevini yürüten Dr. Yasin İlemin, Karakulak üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan bir isim. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan Dr. İlemin, bu trajik olayla ilgili olarak, “Hayvan bir Karakulak (Caracal caracal). Bölgede üzerinde araştırma yapıyoruz. Ölüm nedenini tam anlamıyla kavramak için otopsi yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu trajik olayın, bölgedeki doğal yaşamın korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde otopsi sonucunun ne göstereceği merak konusu.