Damat Ahmet E. geliniyle birlikte kına gecesinin düzenlendiği salona girdiği sırada bir kişi silahla ateş açtı. Saldırı sonucu damat Ahmet E. vurulurken seken kurşunların isabet ettiği 10 yaşındaki bir çocuk da yaralandı. Panik ve korku içinde yaşanan saldırı sonrası iki yaralı acil olarak hastaneye kaldırıldı.

Gelinin Amcası Torunu Çıktı

Damat Ahmet E.'nin durumu ciddiyetini korurken çocuğun tedavisine de hemen başlandı. Polis saldırganı yakalamak için çalışmalar başlattı ve kısa süre sonra saldırgan Selahattin A. evinde gözaltına alındı. Selahattin A. emniyette verdiği ifadesinde gelinin amcasının torunu olduğunu ve aynı köyde yaşadıklarını belirterek yaklaşık 3 yıl önce istedikleri gelin F.A. ile ailesinin rızası olmadığı için evlenemediklerini iddia etti.

Derin Üzüntü Yaşandı

Bu iddiaların ardından saldırının ise kabul edilebilir bir nedeni olmadığı apaçık ortada. Şiddetin bir çözüm yolu olamayacağı gibi, aile içi sorunların daha sağlıklı ve hukuki yollarla çözülmesi gerektiği asla unutulmamalıdır. Olayın ardından saldırgan Selahattin A. tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı. Damat Ahmet E.'nin tedavisi ise devam ediyor. Bu üzücü olay toplumda şiddetin kabul edilemez olduğunu ve sorunların çözümünün şiddet değil hukuk yoluyla olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Ankara'da Feci Kaza: 4 Ölü 1 Yaralı Ankara'da Feci Kaza: 4 Ölü 1 Yaralı

Sanığın İfadesi İse Şaşırttı

Saldırgan gelini F.A.'yı sevdiğini ve birkaç ay önce F.A.'nın başka birine verildiğini öğrenince büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi.  Zanlı F.A.'nın akrabası olduğu için evlerine düğün davetiyesi geldiğini ve kına gecesi düzenleneceğini bildiğini ifade etti. Kına gecesinin olduğu salona gittiğinde damat ve gelinin salona gireceğini anlayınca dışarı çıktı.

Tedavi Sürüyor

Saldırgan belinden çıkardığı silahla damadı ayaklarına doğru ateş ettiğini söyleyerek, kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını belirtti. Saldıktan sonra silahı göğsüne saklayarak salondan çıkmış. Daha sonra bir arkadaşının köyüne gittiğini ve burada polise teslim olduğunu anlatan zanlı aslında düğünü bozmak amacıyla salona gittiğini damadı öldürme niyetinin olmadığını ifade etti. Kendisinin de olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi. Damat Ahmet E.'nin tedavisi özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde sürüyor.