KONYA'DA CİNSEL İSTİSMARDAN HUSUMETLİ KOMŞULAR ARASINDA SİLAHLI SALDIRI

 Tartışmanın büyümesi üzerine Sadık P., yanında bulunan tabancayla Ercüment Atçı ve Hasan L.'ye ateş etti. Ercüment Atçı başından, Hasan L. ise bacağından yaralandı. Şüpheliler Volkan P. ve Sadık P. olay yerinden kaçtı.

KAMERA KAYDIYA ALINDI

Olay anı ise bir vatandaş tarafından çekilen cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Sadık P. elinde bulunan tabanca ile araç içerisinde bulunan kişiye ateş ettiği ve olayda hayatını kaybeden Ercüment Atçı'nın kanlar içerisinde yerde yattığı görülüyor.

BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Başından yaralanan Ercüment Atçı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Hasan L.'nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Silahla birlikte kaçan şüpheliler Volkan P. ve babası Sadık P. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında soruşturma devam ediyor.

BABASINI KORUYAN OĞLUNUN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMASI

Gözaltına alınan baba ve oğul sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Burada kendilerini görüntüleyen gazetecilerin Sadık P.'ye 'neden öldürdün?' sorusuna oğlu Volkan P.'nin 'ben öldürdüm' diye cevap vererek babasını koruması dikkat çekti.

Bu olayın toplumsal duyarlılığı arttırması ve benzer olayların önüne geçilmesi adına konunun kamuoyuna yansıtılması önemlidir. Ancak, benzer durumlarda bireysel müdahale yerine yetkili mercilere başvurulması gerektiği unutulmamalıdır.