Vatandaşlar, sarsıntı ile birlikte kısa süreli panik yaşarken, herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ve acil birimlerine ulaşan bir ihbarın bulunmadığını belirtti. Bakan Koca, "Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun" diyerek vatandaşlara destek verdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Deprem, Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, sarsıntının ardından olumsuz bir durumun olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. AFAD, bölgedeki gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti ve vatandaşların geçmiş olsun dileklerini iletti.

İstanbul'da Suya Zam Geldi! İstanbul'da Suya Zam Geldi!

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği, depremin ardından herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediğini açıkladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve depremi hisseden vatandaşların geçmiş olsun dilekleri kabul edildiği belirtildi.

VATANDAŞLAR PANİK YAŞADI

Deprem, Selçuklu ilçesinde meydana gelmesine rağmen çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte vatandaşlar evlerinden çıkarak kısa süreli panik yaşadı. Özellikle çocuklar ve yaşlılar, sarsıntıdan etkilendikleri için sokaklarda uzun süre beklediler.

KONYA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerin ilçelerin son durumları hakkında iletişim halinde olduğunu belirtti. Başkan Altay, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti ve gelişmeleri paylaşacaklarını söyledi.

Konya'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, bölgede paniğe neden oldu. Ancak deprem sonrasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapı olmadığı öğrenildi. Devlet yetkilileri, depremde acil birimlerine ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtirken, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ekiplerin son durum hakkında iletişim halinde olduğunu ve gelişmeleri paylaşacaklarını söyledi.