Zonguldak'ta Kömür Madenleri ve Doğal Güzellikler Zonguldak'ta Kömür Madenleri ve Doğal Güzellikler

47 vatandaşın hayatını kaybettiği köydeki halk, şimdiye kadar böyle bir afet görmediklerini söylüyor. Depremden ailesi ile beraber sağ kurtulan İbrahim Tatlı, yapmış olduğu açıklamada ‘dağın ayrıldığını görenler içinden bir alev topunun çıktığını söyledi.’ Dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili yıkıp geçen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yıkıcı etkisi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova köyündeki Kızılzarf dağında da görüldü.

Koca Dağ, Ortadan İkiye Ayrıldı

Deniz seviyesinden 1500 metre kadar yükseklikte bulunan Kurucuova’nın Kızılzarf Dağı, 7.7'lik depremin sonrasında ikiye ayrıldı, aynı gün meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük depremde ise yarık daha da genişledi.

İçinden Alev Topunun Çıktığını Söylediler

47 kişinin hayatını kaybettiği köyde depremden ailesiyle beraber sağ kurtulmayı başaran 18 yaşındaki İbrahim Tatlı, 'Canımızı zor kurtardık. Evden çıktığımızda köyün karşısındaki dağda büyük bir yarık oluştuğunu gördük. Dağın 2'ye ayrıldığını görenler içinden bir alev topunun çıktığını söyledi. Perişan bir haldeyiz, umarız bugünleri de geride bırakırız.' Şeklinde konuştu.