Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yapılan törende yaptığı konuşmada, belediye olarak kiralık araçlara son vererek, bu araçlara ödenen tutarlarla farklı alanlarda hizmet verecek 88 yeni araç satın aldıklarını belirtti.

LEASING YÖNTEMİYLE YENİ ARAÇLAR ALINDI

Başkan Özdemir, göreve geldiklerinde belediyenin kiralık araçları bulunduğunu, ancak bu uygulamaya son vererek, kiralama parasına araçları belediyelerine kazandırdıklarını ifade etti. Kiralama için harcanacak parayı kendi bünyelerine kattıkları araçları almak için kullandıklarını söyleyen Özdemir, geçen senelerde araç kiralama yöntemine son verip leasing yöntemiyle toplamda 88 tane aracı satın aldıklarını belirtti.

Elazığ Emniyetinden Büyük Operasyon: 313 Polisle Şafak Asayiş Uygulaması Elazığ Emniyetinden Büyük Operasyon: 313 Polisle Şafak Asayiş Uygulaması

EN BORÇSUZ BELEDİYELERDEN BİRİ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Türkiye’deki en borçsuz belediyelerden biri olduklarını söyleyerek, borçlanmadan şehre yatırım yaptıklarını vurguladı. Maliye ve SGK dahil ne devlete ne de özel sektöre borçlarının bulunmadığını belirten Özdemir, yaptıkları çalışmaların büyükşehirler tarafından örnek alındığını ifade etti. Belediye olarak yaptıkları büyük yatırımların, gelecek nesillere güvenle bakmalarını sağlayacağını dile getirdi.

YENİ YÖNTEMLER ÖRNEK ALINDI

Leasing yöntemini Türkiye’de ilk kullanan belediyelerden biri olduklarını söyleyen Başkan Özdemir, daha önce SCADA sistemi ile tasarruftan kar paylaşım modelini uyguladıklarını ve bu modelin örnek alınarak yönetmeliklere yazıldığını belirtti. Bu sayede Türkiye’deki büyükşehir belediyelerine örnek olduklarını vurguladı.

GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptıkları projelerle şehirlerinin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Çocukların geleceğiiçin çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Özdemir, Niğde’ye kazandırdıkları bu önemli yatırımlar için Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Niğde Belediyesi’nin yaptığı projelerin büyükşehirler tarafından örnek alınması, borçsuz bir belediye olarak yatırımlarını sürdürmesi ve leasing yöntemiyle araç alımı gibi yenilikçi uygulamaları, diğer belediyelere de örnek olabilecek bir model oluşturuyor. Belediyenin gelecekte yapacağı yatırımların da, şehrin daha da gelişmesine katkı sağlaması ve hemşehrilerinin yaşam standartlarını yükseltmesi bekleniyor.