Van'ın Erciş ilçesine bağlı olan bir köyde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında yaralanmış ve bir süre tedavi gördükten sonra hayatını kaybetmiştir. Şehit haberini alan ailesi ve yakınları büyük bir acı ve üzüntü içinde kalmış, ancak Türk milletinin birlik ve beraberliği bu zorlu süreçte de gözler önüne serilmiştir.

Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamayla, Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç'un şehit düştüğü duyurulmuştur. Pençe-Kilit Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyon sırasında helikopter palinin çarpması sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

Şehit Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç için bugün düzenlenecek olan tören, Erciş ilçesinin duygu dolu sokaklarında Türk bayrakları ve şehit fotoğrafları ile süslenmiş bir taziye evinde gerçekleştirilecektir. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, şehidin babası ve ailesini taziyelerini iletmek ve yanlarında olduğunu göstermek için baba ocağına giderek yakınlarıyla görüşmüştür.

Tören sonrasında şehit Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç'un naaşı memleketi Van'ın Erciş ilçesine götürülecek ve burada son yolculuğuna uğurlanacaktır. Köy halkı, akrabalar, dostlar ve vatandaşlar şehitlerini son yolculuğunda yalnız bırakmamak için bir araya gelmiştir. Erciş ilçesi bu kederli olayla yüreğine taş basmış olsa da, Türk milleti her zaman olduğu gibi bu zorluğu da birlik ve beraberlikle aşma azmiyle doludur.

Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç, vatanı ve milleti için canını feda eden kahraman şehitlerimizden biridir. Ülkemizin güvenliği ve huzuru için gece gündüz fedakarca görev yapan kahraman güvenlik güçlerimiz, teröre ve teröristlere karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edecektir.

Şehit Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Onun aziz hatırası, gönlümüzde ve Türk milletinin hafızasında sonsuza kadar yaşayacak ve vatan sevgisiyle dolu kalplerde daima mücadele ruhunu canlı tutacaktır.