Operasyona, J-SİHA ve Atak Taarruz Helikopterleri de dahil olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteği sağlandı. 15 Mayıs tarihinde başlatılan " Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz 2023-31 (Besta-3)" operasyonu kapsamında, JÖH, jandarma komando ve güvenlik korucuları görev aldı.

OPERASYONDA 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonda, PKK terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Bugün yapılan arazi araması sırasında, teröristlerin mağarada sıkıştırılmalarının ardından silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada, 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı Diyarbakır ve Konya'da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 2 Yaralı

MAALESEF 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Ancak bu başarılı operasyon, 2 jandarma personelinin şehit olmasıyla sonuçlandı. Ayrıca, 1 güvenlik korucusu ve 1 jandarma personeli de ağır yaralandı. Bu acı haber, ülkemizde yaşayan herkesi derinden üzdü.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyon, halen devam etmektedir. Örgütlerin bölgedeki faaliyetlerine son vermek için yapılan operasyonlar, güvenliği sağlamak ve teröristlerin yayılmasını önlemek açısından büyük önem taşımaktadır.