Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Aşağı Çakmak köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda 2 kişi yaşamını yitirdi. Yıldızeli'nin huzurlu köylerinden biri olan Aşağı Çakmak'ta gerçekleşen bir düğün töreni, aralarında eski bir husumet bulunan iki grubun karşılaşmasıyla silahlı bir kavgaya dönüştü.

Mersin'de Vahşet... Eşini Öldürüp İntihar Etti Mersin'de Vahşet... Eşini Öldürüp İntihar Etti

Düğün Alanı Savaş Alanına Döndü

Düğünün coşkulu anlarına tanıklık eden köylüler, her şeyin bir anda değiştiğini ifade etti. Başlangıçta iki grubun arasında çıkan sözlü tartışma, kısa sürede tansiyonun yükselmesiyle büyüdü. Olayın kritik anında B.S. isimli birey, üzerinde bulunan silahı çekerek otomobillerine binmekte olan M.B., Zekeriya Çakmak ve İbrahim Çelebi'ye doğrulttu ve ateş etti. Bu saldırı sonucu İbrahim Çelebi olay yerinde hayatını kaybederken, M.B. ve Zekeriya Çakmak ağır yaralandı.

Yaralılar hızla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hastanedeki tüm müdahalelere rağmen Zekeriya Çakmak yaşam mücadelesini kaybetti. M.B.'nin ise durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayın failleri ve nedenleri üzerine derinlemesine bir inceleme yapılıyor. Köydeki güvenlik önlemleri artırılırken, olayla ilgili daha fazla detayın, soruşturmanın ilerleyen saatlerde ortaya çıkması bekleniyor.