Trabzon'un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi'nde, içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte üç işçi yaşamını yitirdi. 13.30 sıralarında başlayan acı olay, bölgedeki çalışmaları durma noktasına getirirken, kurtarma ekiplerinin hızla olay yerine yönlendirilmesiyle arama kurtarma faaliyetleri başladı.

Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024 Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024

Trabzon Valiliği'nden Açıklama! Göçük Altında Kalan İşçilerin Kimlikleri Belirlendi

Trabzon’da Göçük

Yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde, göçük altında kalan ve müteahhit firmaya bağlı olarak çalışan Mehmet Sultan Allahverdi, İbrahim Keskin ve Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cansız bedenlerine ulaşıldı. Bu acı haber, Hayrat ilçesi başta olmak üzere tüm Trabzon'da derin bir üzüntüye neden oldu.

Balaban Merkez mahallesinde yeni yapılan içme suyu şebekesi hattına test amaçlı su verilmesi sırasında yaşanan kazanın, tazyikli suyun neden olduğu heyelan sonucu meydana geldiği iddia edildi. Bu durum, su hattı çalışmalarında yaşanan risklerin ve alınması gereken önlemlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Trabzon Valiliği, yaşanan talihsiz olayla ilgili bir açıklama yaparak, "Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi'nde su hattında çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelan neticesinde 3 işçi toprak altında kalmıştır. Olay yerinde yürütülen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde işçilerin cansız bedenlerine ulaşılmıştır. Vefat eden 3 işçimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Bu trajik olay, Hayrat ilçesinde ve genel olarak Trabzon'da büyük bir yas ve üzüntüye yol açtı. Yaşamını yitiren işçilerin aileleri ve yakınları, büyük bir acı ve şok içinde. Yapılan açıklamalar ve taziye mesajları, vefat eden işçilerin anısına saygı duruşunda bulunurken, bu tür olayların önlenmesi adına daha fazla tedbir alınması çağrısında bulunuyor.

Hayrat ilçesindeki bu acı olay, içme suyu isale hattı gibi altyapı çalışmalarında güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, risk analizlerinin doğru yapılması ve gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiği vurgulanıyor. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin artırılması bekleniyor.