Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Kosova Mahallesi'ndeki bir parkta bir kadının şiddet gördüğünü düşünerek olaya müdahale etmişti. Bu sırada Özgür Duran'ın müdahalesiyle karşılaşan Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında Duran, aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024 Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Şeker'in cezası, haksız tahrik ve iyi hal indirimi nedeniyle 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Ancak Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmişti.

YARGITAY, CEZANIN İNDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, fakat Kadir Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararı bozmuştu.

KADİR ŞEKER'İN CEZASI ONAYLANDI

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen davada, Kadir Şeker'e verilen 10 yıl 10 ay hapis cezası kesinleşti. Olayın ardından geçen süreçte verilen kararlar ve yapılan incelemeler sonucunda, Kadir Şeker'in cezası Yargıtay tarafından onaylandı.