Çoğu insan vejetaryen/vegan protein kaynaklarını düşünürken fasulyeyi düşünse de, aslında aradaki boşlukları doldurmaya yardımcı olabilecek birçok başka seçenek de var! İşte benim favorilerimden bazıları:

Sebzeler

Sebzeler harika bir protein kaynağıdır. Yağ oranları da düşüktür, bu nedenle kilonuz veya sağlığınız hakkında endişelenmeden onları yiyebilirsiniz.

İşte protein açısından zengin sebzelerin bir listesi:

●    Ispanak (1 demet) - 5 g Protein

●    Brokoli (1 demet) - 4 g Protein

●    Kuşkonmaz (1/2 demet) - 3 g Protein

Baklagiller

Baklagiller, baklagiller ailesinde bulunabilen bir bitki türüdür. Fasulye, bezelye ve mercimeği içerirler. Baklagillerdeki protein, diğer bitkiler gibi yapraklardan veya saplardan değil, içlerindeki tohumlardan gelir.

Farklı baklagil türlerindeki protein miktarı, onları yediğinizde ne kadar olgun olduklarına bağlı olarak değişir; ancak çoğu çeşit ağırlıkça %15 ila %25 arasında protein içeriğine sahiptir.

Tam tahıllar

Tam tahıllar harika bir bitkisel protein kaynağıdır. Buğday, arpa, yulaf, karabuğday ve kinoayı içerirler. Tam tahıllar ayrıca lif bakımından yüksek ve yağ bakımından düşüktür.

Salatalık (1 su bardağı) - 2 g Protein Biber (1/2 su bardağı) - 1 g Protein Protein açısından zengin sebzeler harika bir lif kaynağıdır. Tok hissetmenize yardımcı olurlar ve aşırı yemeyi önlerler, bu nedenle kilo verme hedefleriniz için iyidirler. Tam tahılların en iyi yanı kepek, endosperm ve rüşeym de dahil olmak üzere tahılın tüm kısımlarını içermesidir. Bu da daha fazla lif ve vitamin içerdikleri için beyaz pirinç ve ekmek gibi rafine tahıllardan daha besleyici oldukları anlamına gelir..

Bu makaleyi yararlı ve bilgilendirici bulduğunuzu umuyoruz. Birçok farklı protein türü olduğunu biliyoruz, ancak en popüler olanlardan bazılarına odaklanmak istedik. İster yeni bir beslenme şekli arıyor olun, ister diyetinizi nasıl daha dengeli (ve lezzetli!) hale getireceğiniz konusunda fikir edinmek istiyor olun, bu makalenin size yardımcı olacağını umuyoruz!