Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Twitter hesabından cinayetle ilgili açıklamalarda bulundu ve AKP'li vatandaşların seçim kutlamaları sırasında bir yurttaşı öldürdüğünü söyledi. Enginyurt, "Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu" diyerek tepkisini gösterdi.

"YAZIKLAR OLSUN! BU DELİKANLILIKTAN HANGİ GURURU DUYDUNUZ?"

Enginyurt, Instagram'da da bir açıklama yayınlayarak sözlerine devam etti. "Her gün kin ve nefret kustun ve nihayet kin ve nefret dilin Ordu Gülyalı'da bir delikanlının canına sebep oldu" diyen Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. "Nasıl uyuyacaksın Recep Tayyip Erdoğan? Bu delikanlı'nın çocuklarına nasıl hesap vereceksin Recep Tayyip Erdoğan? Bir seçim için değer miydi? Bu delikanlıktan hangi gururu duydunuz? Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ GENEL SEKRETERİ UĞUR POYRAZ'DAN AÇIKLAMA

İyi Parti Genel Sekreteri ve milletvekili Uğur Poyraz da yaşanan olayla ilgili açıklamasında, "Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz" dedi. Poyraz, sürecin kararlı takipçisi olacaklarını belirtti.

SONUÇ OLARAK

Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024 Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024

Olay, seçim sürecinde yaşanan gerginliğin artarak devam ettiğini gösteriyor. Siyasi liderlerin dilinin şiddeti körükleyici etki yapabileceği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından, tüm siyasi liderlerin bu konuda sorumluluk almaları gerekmektedir. Kin ve nefret söylemlerinin son bulması için tüm siyasi liderlerin ortak çabası gereklidir.