Zayıf, kemikli fiziği olanlar kas kütlelerini artırmada zorlanabilirler. Bu tarz vücuda sahip olanlar ne yerse yesin yine kilo alamazlar. Ektomorf beden tipindeki kişilerin kemikleri incedir. Aynı zamanda eklemleri de küçüktür. Ektomorf beden tipindeki bazı kişiler zayıf olduğu halde vücutlarındaki yağ oranları fazladır. Bahsettiğimiz beden tipindeki kişilerin metabolizmaları diğer kişilere nazaran çok hızlı çalışıyor. Bundan dolayı kas kütlesinin korunması ve oluşturulması noktasında büyük sıkıntı yaşarlar.

Ektomorf Beden Tipi Nasıl Olur?

Halk ağzıyla ektomorf beden tipi olan kişiler, sıska şeklinde ifade edilir. Sözünü ettiğimiz vücut tipindeki insanlar, ince vücut yapılarıyla dikkat çekerler. Vücutları kas ve yağ tutmaz. Metabolizmaları çok hızlı çalışır. Bu nedenle kilo almaları çok zordur. Kilo aldıklarında da hemen verirler. Ektomorf beden tipindeki kişiler kilo vermede sıkıntı yaşamazlar fakat almada büyük problemle karşılaşırlar. Kilo alabilmek için yoğun şekilde kalorili besinler tüketmeleri gerekiyor. Almış oldukları kaloriyi harcamamak için genelde uyumadan öncede yemek yerler. Kas gelişimine yönelik çalışmalar yaparlar. Büyük kas gruplarıyla yoğun-kısa egzersizler yaparlar. Ayrıca gıda takviyesi de alırlar.

Ektomorf vücut tipi özellikleri şu şekildedir;

·       Kasları zor gelişir,

·       Metabolizma çok hızlıdır,

·       Vücut yapıları hem ince hem de dardır,

·       Yağ kütlesine sahip olmadıkları için kasları da gösterişsizdir,

·       Zor kilo alırlar,

·       Dar ve küçük omuzludurlar,

Ektomorf Beden Tipi Beslenme Önerileri

Ektomorf beden tipindeki kişiler, yedikleri halde hiç kilo almıyor gibi görünürler. Çünkü metabolizmaları çok hızlı çalışır. Yaşları ilerlediğinde kas yoğunluklarının az olmasından kaynaklı olarak metabolizmaları yavaşlamaya başlar. Bahsettiğimiz durumdan dolayı yaş ilerledikçe yedikleri yağa çevrilir. Ektomorf beden tipindeki kişiler, yaşları ilerlediğinde yağ depolamaya başlarlar. Bu vücut tipindeki kişilerin karbonhidratla beslenmesi önerilir. Genellikle diyet listelerinde kalori miktarı çok yüksektir. %25 yağ, %50-60 karbonhidrat ve %25 protein almaları gerekiyor. 2 ya da 4 saat arayla yemek yemeleri önerilir.

Kas kütlelerini artırmak için günlük 500 kalori tüketmeliler. Karbonhidrat açısından zengin besinleri tüketerek vücutlarındaki kas miktarını artırabilirler. Kinoa, patates, yulaf gibi besinleri tüketebilirler. Ayrıca yağlı tohum, meyve, kuruyemiş gibi besinlerde bahsedilen vücut tipi için çok uygundur. Ektomorf beden tipi beslenme önerileri listesi genel olarak karbonhidratlara göre şekillenir.