Senegal’in başkenti Dakar’da, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen özel bir etkinlikte, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye'ın eşi Marie Khone Faye, kadın büyükelçilerle birlikte Kayseri yağlaması hazırladı. Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle gerçekleşen etkinlik, gastronomi aracılığıyla kültürel buluşmalara sahne oldu.
Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Dakar YEE Koordinatörü Merve Işık Efe, şef Yunus Emre Akkor ve birçok kadın büyükelçinin katıldığı atölyede, katılımcılar Türk mutfağının sevilen lezzeti olan Kayseri yağlaması için hamur açtı, hazırlık yaptı. Şef Akkor’un yönlendirmeleriyle gerçekleştirilen mutfak atölyesi, dostane bir ortamda sürdü.
Etkinliğin ardından Türk mutfağından çeşitli yemeklerin sunulduğu özel bir akşam yemeği düzenlendi. Yemek öncesi konuşan Büyükelçi Nur Sağman, yemeğin Türk kültüründe sadece beslenme değil, aynı zamanda paylaşım ve sosyalleşme anlamı taşıdığını vurguladı. Sağman, böyle bir etkinlikte Senegal Cumhurbaşkanı'nın eşini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şef Akkor’a katkıları için teşekkür etti.
Etkinlik sonunda Büyükelçi Sağman, Marie Khone Faye’a, Türk foto muhabiri Cem Özdel’in bir eserini hediye etti. Bu anlamlı etkinlik, Türkiye ve Senegal arasında kültürel iş birliği ve dostluk bağlarını pekiştirdi.
Kayseri yağlaması, Türk Mutfağı Haftası, Senegal, Marie Khone Faye, Dakar Büyükelçiliği