Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin aileleri ve destekçileri, Tel Aviv'de düzenledikleri etkileyici gösteriyle, Hamas tarafından alıkonulan İsraillilerin derhal evlerine dönmelerini talep ettiler. İsrail ile Hamas arasındaki şiddet çatışmalarının 37. gününde düzenlenen bu gösteri, halkın sükûnet çağrısında bulunarak ve esir alınan İsraillilerin fotoğraflarını taşıyarak bir araya gelmesiyle dikkat çekti.

Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi'nde toplanan binlerce gösterici, acılı ailelerin çağrısı üzerine bir araya geldi. Göstericiler, Hamas'ın elinde olan İsraillilerin kurtarılması için uluslararası toplumdan destek talep etti. Bu olayın yanı sıra Batı Kudüs'te de İsrail Meclisi ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun resmi konutu yakınlarındaki Paris Meydanı'nda iki ayrı gösteri düzenlendi.

Almanya'ya Vize Almak İcin Neler Gerekli? Almanya'ya Vize Almak İcin Neler Gerekli?

Netanyahu'nun konutu yakınındaki gösteride, esir yakınları sahnede konuşma yaparken, hükümet destekçileri de çevrede bekledi. İsrail polisi, güvenlik önlemleri alarak iki grup arasında çatışma yaşanmasını engelledi. Bu etkinlikler, Gazze Şeridi'ndeki gelişmelerle birlikte İsrail toplumunda artan gerilim ve endişeyi yansıtıyor.