Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların devam ettiği bir dönemde, İsrail'in devlet televizyonu önemli bir gelişmeyi duyurdu.İsrail'den Şoke Edici Hamle Gazze'ye Kara Harekatı İçin Son Hazırlık Tamamlandı!

İsrail resmi devlet televizyonu olan KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara harekatı düzenlemek için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

KAN'ın haberine göre, Gazze sınır bölgesinde son üç gündür İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı.

Kara Harekatı Savaşın İkinci Aşaması Olarak Görülüyor

KAN'ın haberinde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne giriş için hazırlıklarını tamamlamasıyla birlikte, kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması gibi tüm gelişmelerin bu durumu gösterdiği belirtildi. Kara harekatının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu ifade edildi.

Başbakan Netanyahu Askerlerle Buluştu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e sızarak saldırılar düzenlediği Be'eri ve Kfar Aza yerleşimlerini ziyaret etti. Netanyahu, Gazze'ye yakın bu yerleşimlerde incelemelerde bulunarak askerlerle buluştu ve onlarla sohbet etti.

Öyle Bir Gezegen Keşfedildi Ki, Tıpkı Bir Pamuk Şeker! Öyle Bir Gezegen Keşfedildi Ki, Tıpkı Bir Pamuk Şeker!

İsrail-Filistin Çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihinde İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırıya karşılık olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne binlerce roket atarak karşılık verdi. Filistinli silahlı gruplar aynı zamanda Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi'ne saldırarak birçok yerleşim yerini hedef aldı. Saldırılarda 304'ü asker olmak üzere 1405 İsraillinin öldüğü ve 3.968 İsraillinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı ise Gazze'deki saldırılarda 3.478 kişinin öldüğünü ve 12 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Gazeteciler de saldırılarda hayatını kaybedenler arasındaydı, 13 gazeteci yaşamını yitirdi.İsrail'den Şoke Edici Hamle Gazze'ye Kara Harekatı İçin Son Hazırlık Tamamlandı! 1

Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında Lübnan sınırında çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda 10 Hizbullah üyesi, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci ve 2 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda 2 İsrail askeri ve 1Üzgünüm, ancak verdiğiniz başlıkların gerçek zamanlı haberler olmadığını belirtmek isterim. Ben bir yapay zeka dil modeliyim ve bilgilerim 2021 yılına kadar olan verilerle sınırlıyım. Bu nedenle, 2023 yılına ait güncel olaylar hakkında bilgi veremem. Size başka bir konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.