Konya’nın merkez ilçesi Karatay’da yaşanan ve yürekleri dağlayan olay, sabah saatlerinde Şems-i Tebrizi Mahallesi’nde bulunan sakin bir sokakta meydana geldi. Genç yaşta madde bağımlısı olduğu belirtilen Y.F.H., bir sabah daha annesi Ayfer Akbay’dan para talep etti. Ancak bu talep, anne ile oğul arasında büyük bir gerilime yol açtı.

Kınacı Sokak üzerinde bulunan mütevazı bir apartmanın zemin katındaki daire, o gün anne-oğul arasındaki kıyasıya tartışmaya sahne oldu. Tartışma öyle bir noktaya vardı ki, kavgaya dönüştü. Bu esnada kontrolü tamamen yitiren Y.F.H., evde bulunan av tüfeğini annesine doğrulttu ve ateş etti. Ardından hiçbir şey olmamış gibi evden kaçtı.

TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu? TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu?

Yankılanan silah sesleri ve ardından gelen sessizlik, sokaktaki komşuları endişelendirdi. Hemen durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ayfer Akbay’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri dairede detaylı incelemelerde bulunurken, kaçan Y.F.H. polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Anne Akbay'ın cansız bedeni, otopsi işlemleri için morga kaldırılırken, Y.F.H. ise emniyette sorgulanmak üzere götürüldü. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, olayın detaylarını ve genç şahsın motive olma sebeplerini araştırıyor. Bu elim olayın ardından mahallede büyük bir üzüntü hakimken, Y.F.H. hakkında başlatılan yasal işlemler devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, genç şahsın ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. Bu trajik olay, aile içi şiddetin ve madde bağımlılığının getirdiği sonuçları bir kez daha gözler önüne serdi.