Kariyerine Brezilya kulüplerinden Vitória'da başlayan Hulk, daha sonra Japonya'nın Tokyo Verdy takımına transfer oldu. Ardından Porto'ya geçiş yaparak Avrupa futboluna adım attı. Porto ile büyük başarılar elde etti ve UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. Güçlü fiziği, hızı ve şutlarıyla rakip defansları zorlayan bir oyuncu olarak dikkat çekti.

HULK'UN BAŞARILARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Hulk, Porto'daki performansının ardından 2012 yılında Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımına transfer oldu. Zenit forması altında da etkileyici bir performans sergiledi ve Rusya Premier Ligi'nde şampiyonluklar yaşadı.

Ayrıca, Brezilya milli takımında da forma giyen Hulk, 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. Toplamda ulusal takım formasını 50'den fazla kez giydi ve önemli turnuvalarda mücadele etti.

Hulk, kuvvetli fiziği, hızı, şut gücü ve golcülüğüyle tanınan bir futbolcudur. İsmi, Hulk karakterine benzeyen fiziksel özellikleri ve oyun tarzı nedeniyle medya tarafından verilmiştir. 36 yaşındaki yıldız futbolcu Hulk, Brezilya'da Atletico Mineiro'da oynuyor ve kontratı 2024'te bitiyor. 

Fenerbahçe Galatasaray Derbisinde Kimler Oynamıyor? Cezalı İsimler 2024 Fenerbahçe Galatasaray Derbisinde Kimler Oynamıyor? Cezalı İsimler 2024

HULK SAMSUNSPOR'A MI TRANSFER OLUYOR?

Samsunspor, transfer sezonunda aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ve takımın hücum hattını güçlendirmek için Brezilyalı golcü Hulk'u hedef aldığı bildiriliyor. Kırmızı-Beyazlılar, Atletico Mineiro forması giyen Hulk'un durumu hakkında bilgi almak için harekete geçti. 36 yaşındaki bu sambacı, Brezilya'da oynadığı Atletico Mineiro takımında forma giymekte ve sözleşmesi 2024 yılında sona ermektedir.

SAMSUNSPOR BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Başkan Yüksel Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada;

"Söz konusu Hulk transferine kulübü çok para istiyor. Atletico Mineiro, 5-6 milyon Euro'nun altına vermeyiz diyor. Ben teklifimi ilettim. 'Hulk için 2 milyon Euro vereyim' dedim, 'Olmaz' dediler. Eğer verdiğim teklifi kabul ederlerse hemen alalım. Aksi taktirde bu transfer mümkün değil." şeklinde konuştu.