Aktürk, bu hareketliliği yakından izlediklerini ve alınması gereken tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Savaş Gemilerinin İddialı Gelişi

Aktürk, ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemilerinin gelişini titizlikle takip ettiklerini belirtti. ABD'den gelen bilgilere göre, bu gemilerin bölgeye muharip olmayan, sivillerin tahliyesi amacıyla geldiğini ifade etti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Aynı zamanda Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı'nın terörle mücadelesine dair de bilgi verdi. TSK'nın PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri dahil olmak üzere tüm tehditlere karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı. Son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısını ve kararlılıklarını özellikle vurguladı.

Dünyanın En Görkemli Kuleleri Dünyanın En Görkemli Kuleleri

Suriye'deki Güvenlik Çabaları

Aktürk, Suriye'de istikrarın tesis edilmesi ve Suriyelilerin güvenli dönüşlerini sağlama çalışmalarına dikkat çekti. Ancak, teröristlerin saldırı girişimlerinin devam ettiğini ve bu saldırılara TSK'nın anında ve etkili bir şekilde karşılık verdiğini belirtti.

Hudut Güvenliği ve Sınır Kontrolleri

Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı geçişlerin engellenmesi amacıyla alınan hudut güvenliği tedbirlerine odaklandı. Aktürk, yasa dışı geçiş girişimlerinin önlenmesi için alınan tedbirlerin sonuçlarını ve sayıları paylaştı.Şok Açıklama! Milli Savunma Bakanlığı'ndan ABD'nin Doğu Akdeniz'e Gönderdiği Gemilerle İlgili Bomba İddia!-1

Hava Sahasındaki Hareketlilik

Aktürk, Doğu Akdeniz'de TSK'nın yürüttüğü eğitim ve tatbikatların devam ettiğini ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Deniz Kuvvetleri'nin faaliyetlerini de ayrıntılarıyla açıkladı.