İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yedinci haftasına girdi. 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 13 bini aşarken, yaralıların sayısı da 30 bini geçti. Şiddetli çatışmaların devam ettiği bu süreçte 60 gazeteci de yaşamını yitirdi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, İsrail ve Hamas arasında çatışmalara 5 günlük ara verilmesi planlanan bir anlaşmaya varılmasına yakın olunduğu bildirildi. Ancak, Amerikan yönetimi henüz kesin bir anlaşmaya varılmadığını, taslak üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Washington Post'un haberine göre, taraflar en az beş gün boyunca çatışmaları dondurmayı planlıyor.

Gazze'nin Kuzeyi ve Mülteci Kampları Savaş Alanına Döndü

İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde, Cebaliye mülteci kampına ilerlediği ve bölgede Hamas ile şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyini büyük ölçüde işgal ettiği, ancak Hamas'ın gerilla tarzı direnişinin devam ettiği kaydedildi. Ayrıca, Gazze'nin orta kesimindeki Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarına düzenlenen hava saldırılarında 30'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Bilim İnsanları Evrendeki En Yaşlı Üç Yıldızın Samanyolu Galaksisi’nde Olduğunu Keşfetti! Bilim İnsanları Evrendeki En Yaşlı Üç Yıldızın Samanyolu Galaksisi’nde Olduğunu Keşfetti!

13 Bin Filistinli ve 60 Gazeteci Yaşamını Yitirdi2

Han Yunus Mülteci Kampı Hedef Alındı, Kassam Tugayları Pusu Kurdu

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus mülteci kampını hedef alırken, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusundaki Cuhrel Dik Köyünde İsrail askerlerine pusu kurduğunu duyurdu. Bu pusuda 6 İsrail askerinin yakın mesafeden açılan ateşle öldürüldüğü ifade edildi.

Şifa Hastanesi'nden Tahliyeler Devam Ediyor, Dünya Sağlık Örgütü Durumu Değerlendirdi

Bir haftadır İsrail saldırılarının odağında yer alan Şifa Hastanesi'nden tahliyeler devam ediyor. 30'dan fazla prematüre bebek, Şifa Hastanesi'nden, Gazze'nin güneyine, Refah kentine götürüldü ve buradan Mısır'a sevk edilecek. Dünya Sağlık Örgütü'nden bir heyet, hafta sonu Gazze'ye geçerek hastaneyi ziyaret etti ve hastanenin "ölüm bölgesi" haline geldiğini belirtti.

Filistinli Sivil Kayıpların Dramatik Artışı ve Gazetecilerin Durumu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 700 kişi artarak 13 bine yükseldi, ölenlerin büyük bir kısmının çocuk ve kadın olduğu belirtildi. Ayrıca, çatışmalarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 60'a yükseldi, bunların 4'ü kadın gazeteci.

Hamas'ın Rehineleri Serbest Bırakma Taahhüdü ve İsrail'in İç Huzursuzluğu

Anlaşma taslağına göre, Hamas, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50'den fazla rehineyi küçük gruplar halinde ve 24 saatlik aralarla serbest bırakacak. Öte yandan, İsrail'in Haaretz gazetesi, 7 Ekim'de Hamas saldırısında Supernova Festivali'nde bazı İsraillilerin "dost ateşi" ile vurulduğunu bildirdi. Bu olayda ölümlerin olup olmadığına dair bilgi verilmedi.