Kylian Mbappe sosyal medyadan bu yaz Paris Saint-Germain'den ayrılacağını duyurarak bir nevi futbolun en kötü saklanan sırrını doğruladı. 25 yaşındaki futbolcunun, çocukluğundan beri formasını giyme hayali kurduğu ve uzun süredir bağlantılı olduğu kulüp olan Real Madrid'e katılması bekleniyor. İşte detaylar...

Real Madrid Mbappe İçin Geri Sayımda

Kylian Mbappe 2

Dünyaca ünlü gazetecilerden biri olan Fabrizio Romano ve pekçok kaynaktan alınan bilgilere göre Kylian Mbappe, bu yaz sözleşmesinin bitmesiyle beraber bedelsiz şekilde Real Madrid'e katılacak. Kariyerinde ilk kez Fransa dışına çıkacak olan yıldız oyuncu, Jude Bellingham, Vinicius Jr ve Arda Güler'in yanı sıra Brezilyalı genç yıldız Endrick'in de dahil olduğu yeni Los Galacticos projesinin bir parçası olacak. Fransız yıldız bu yıl lig şampiyonluğunu kazandığı takımı PSG ile, onların oyuncusu olarak son maçına 25 Mayıs Cumartesi günü Lyon'a karşı oynanacak Fransa Kupası finalinde çıkarak vedasını gerçekleştirdi.

İspanyol yayın organı Marca'nın haberine göre Mbappe , 6 Haziran Perşembe günü Madrid'li bir oyuncu olarak açıklanacak. Şu anda Fransız yıldız, milli takımıyla Euro 2024'e odaklanmış durumda. Gelecek Çarşamba günü ülkesinin Lüksemburg'a karşı yapacağı hazırlık maçında sahada olacak ve ardından milli takımla Almanya'ya gitmeden önce anlaşmayı tamamlamak için İspanya'ya gidecek.

Mbappe ve Çılgın İstatistikleri

Fransız milli oyuncu kariyeri boyunca üretken bir golcü oldu, ancak toplamda kaç kez gol attı biliyor musunuz?

Savic Trabzonspor'da! 3 Yıllık Sözleşme İmzalandı Savic Trabzonspor'da! 3 Yıllık Sözleşme İmzalandı

Yıldırım gibi hızı, kurnazlığı ve kusursuz bitirici yeteneği genç yaşlardan itibaren kendini belli etti ve Mbappe, Aralık 2015'te Monaco formasıyla ilk profesyonel maçına çıktı. 2016-17 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde attığı altı golle kulübünün yarı finale yükselmesine yardımcı olurken kendisini dünyaya tanıtması çok uzun sürmedi. 2017-2018 sezonunda kulüpten ayrıldığında ise toplam 60 maçta 27 gol atmıştı.

Kylian Mbappe, 2017-2018 sezonunda katıldığı Paris Saint-Germain ile çıktığı ilk maçtan 2023-2024 yılındaki son maçına kadar toplamda 305 resmi müsabakada forma giydi ve tamı tamına 255 gol attı. Bu istatistiklere bakıldığında Real Madrid gibi winner bir takımda acaba neler yapar dedirten genç yıldız, önümüzdeki sezon Altın Ayakkabı için kuşkusuz en büyük aday.

Editör: Şahsüver ÇITIR